Top 5 tips om tijd te besparen door alles te doen om meer tijd met bab – Baby Brezza NL
Deze maand 50 euro bundelkorting op de Formula Pro Advanced + Bottle Washer Pro!

Top 5 tips om tijd te besparen door alles te doen om meer tijd met baby door te brengen

Elke nieuwe ouder weet dat het een strijd is om genoeg tijd in hun dag te vinden om alles gedaan te krijgen. Terwijl je zoveel mogelijk tijd met je baby wilt doorbrengen, kan het moeilijk zijn om ook je werk en je dagelijkse klusjes te doen. Hier zijn enkele tips om tijd te besparen, zodat je minder stress hebt en meer tijd overhoudt om met je baby door te brengen.  

 

  1. Wees realistisch  

Zorg ervoor dat je realistisch bent als het gaat om wat je gedaan kunt krijgen in een dag. Wees niet bang om sommige dingen te laten of minder vaak te doen. Als je bijvoorbeeld graag twee keer per week stofzuigt, kan je overwegen om dat één keer per week te doen of iemand anders te vragen dat te doen. Zo maak je wat tijd vrij om met je baby door te brengen! 

 

  1. Maak de avond van tevoren een lijstje met taken  

Kijk elke avond wat je overdag allemaal gedaan hebt en maak dan een takenlijst voor de volgende ochtend. Kijk wat je snel gedaan hebt en welke taken meer tijd in beslag nemen dan je dacht. Door 's avonds een lijstje te maken bespaar je tijd en neemt je de zorgen weg die je 's morgens misschien heeft. Zo kun je 's morgens meer tijd met je baby doorbrengen en ben je mentaal goed voorbereid op de dag. 

Het maken van twee lijstjes kan je ook helpen om je angst te kalmeren. Op de eerste lijst staan de klusjes of taken die je de volgende dag moet doen. Dit kunnen eenvoudige dingen zijn, zoals het bed opmaken of de vuilnis buiten zetten. Als je eenvoudige taken aan je lijst toevoegt, geeft dat je toch een gevoel van voldoening als je ze hebt afgedaan. De tweede lijst moet extra taken bevatten die je graag gedaan zou krijgen als je de tijd hebt. Dit zijn taken die niet tijdgevoelig zijn, zoals het reorganiseren van een deel van het huis of het ophangen van foto's, maar die je wel een gevoel van voldoening kunnen geven als ze af zijn. 

 

  1. Maak een flesje maken en schoonmaken sneller en gemakkelijker 

Flesvoeding kan een heel gedoe zijn. Het mengen en opwarmen van 6 tot 8 flessen per dag kan tijdrovend en afleidend zijn. Zoek in plaats daarvan naar manieren om je flesvoedingroutine te vereenvoudigen. De Baby Brezza Formula Pro Advanced flesdispenser bijvoorbeeld automatiseert het volledige bereidingsproces van flessen voor je en werkt met vrijwel alle flessenmerken en -types. Met één druk op de knop mengt, verwarmt en doseert het apparaat perfect gemengde flesvoeding in enkele seconden. 

 

  1. Maak een wekelijks schoonmaakschema  

Naast je takenlijstje kan je ook een wekelijks schoonmaakrooster maken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken en georganiseerd blijft. Probeer je te concentreren op één gebied of kamer per dag, zodat je gefocust kan blijven en niet overweldigd raakt door wat er allemaal moet gebeuren. Door gebieden en kamers om de beurt schoon te maken, zorg je ervoor dat het huis altijd schoon is. Gebruik een dagelijkse schoonmaakcontrolelijst om op schema te blijven. Neem taken op die je dagelijks doet, zoals het afvegen het aanrecht en de afwas, en een paar wekelijkse taken. Probeer je lijst evenwichtig, eenvoudig en beheersbaar te houden. 

 

  1. Kook meerdere maaltijden tegelijk voor jezelf en je baby 

We hebben allemaal wel eens gehoord van meal prepping, maar de meesten van ons doen het niet. Genoeg eten maken voor meerdere lunches en diners kan een geweldige manier zijn om de stress te verlichten en tijd te besparen. Babyvoeding kan in grote hoeveelheden gemaakt worden en voor later gebruik in de koelkast of vriezer bewaard worden. 

Zodra je baby negen maanden oud is, kan je beginnen met het prakken of pureren van het meeste voedsel dat je voor jezelf en de rest van het gezin kookt, zodat je geen tijd hoeft te besteden aan het maken van speciaal voedsel voor je baby. 

 

  1. Gebruik de Pomodoro-techniek  

De Pomodoro-techniek is een tijdmanagementmethode die eind jaren 1980 werd ontwikkeld. Om deze techniek te gebruiken, gebruikt je een timer en verdeel je taken in intervallen van 25 minuten. Na de 25 minuten neem je een pauze van ongeveer 5 tot 10 minuten. Deze pauzes zorgen ervoor dat je je kunt concentreren en geeft je een mentale en fysieke pauze van de taak waarmee je bezig was. Gebruik deze pauzes om met je baby te spelen, een hapje te eten of koffie te zetten, een flesje te maken, of wat rekoefeningen te doen. Wat je maar een ontspannen gevoel geeft! Je zult merken dat een vaste hoeveelheid tijd helpt om dingen efficiënter gedaan te krijgen. 

Als je enkele of al deze tips toepast, zullen de dagen thuis met je baby veel soepeler en minder stressvol verlopen. We hopen dat deze tips je helpen georganiseerd te blijven en vertrouwen te hebben in de klusjes en taken, zodat je minder tijd hoeft te besteden aan werken en meer tijd kunt doorbrengen met je baby.   

Lees ook: 9 tips en producten voor een relaxt eerste jaar met je baby

Verzorging

← Volgende blog Vorige blog →