Baby Brezza - Lees hier de FAQ's

BABY BREZZA PRODUCTS

Formula Pro Advanced & Formula Pro Mini

Gebruikt de Formula Pro kokend water?

Nee, de Formula Pro gebruikt geen gekookt water.

Je kan de watertemperatuur van de Formula Pro Advanced instellen op een van de drie temperaturen (kamertemperatuur, lichaamstemperatuur, warmer dan lichaamstemperatuur).

De Formula Pro Mini geeft standaard water af op lichaamstemperatuur.

Hoe vind ik juiste instelling voor mijn Formula Pro?

Gebruik de Baby Brezza Formula instellingen zoeker, die je zal helpen de instelling te vinden voor het melkpoeder dat je gebruikt. Zorg ervoor dat je het juiste Formula Pro-model selecteert. Als je problemen ondervindt, neem dan gerust contact op met de klantenservice van Baby Brezza voor hulp.

Ik vind mijn melkpoeder niet terug in de instellingen-zoeker. Wat moet ik doen?

Als je melkpoeder gebruikt die niet in de lijst voorkomt, testen we dit graag voor je. Stuur ons het volgende om er zeker van te zijn dat we de juiste voeding testen:

1. Afbeelding van de voorkant van het blik/doosje.

2. Afbeelding van de achterkant van het blik/doosje.

3. Waar en wanneer je de melkpoeder heb gekocht.

Stuur dit naar service@babybrezza.nl. We werken de juiste instelling voor je melkpoeder uit, zodat de Formula Pro elke keer de juiste voeding voor je baby kan leveren. Gebruik de Formula Pro Advanced-machine niet om de melk van je baby te bereiden totdat we de juiste instelling hebben bevestigd. Maak de flessen die nodig zijn met de hand om ervoor te zorgen dat je baby de juiste verhouding van de melkpoeder krijgt.

Hoe stel ik mijn Formula Pro in?

Wil je weten hoe je jouw Formula Pro instelt? Klik dan hier voor de gebruikershandleiding of klik hier voor de installatievideo. We raden aan om de volledige instructies in de gebruikershandleiding te volgen.

Hoe wissel ik tussen ml/oz op mijn Formula Pro Advanced

Je kan wisselen tussen ML en OZ. Houd de ML-knop 5-10 seconden ingedrukt totdat je de wijziging ziet.

Hoe wijzig ik de watertemperatuur op mijn Formula Pro Advanced

Wanneer ingeschakeld, is de machine standaard ingesteld op lichaamstemperatuur. Dit kan worden gewijzigd met behulp van de temperatuurknop.

– Als je de watertemperatuur iets warmer wil maken dan lichaamstemperatuur, druk je eenmaal op de temperatuurknop.

– Als je de watertemperatuur wil instellen op kamertemperatuur, druk dan nogmaals op de temperatuurknop.

– Druk nogmaals op de temperatuurknop om hem weer op lichaamstemperatuur in te stellen.

De Formula Pro geeft meer melk af dan aangegeven op de milliliter-selector op het bedieningspaneel. Waarom?

Het aantal mililiters op het bedieningspaneel geeft alleen het watervolume aan. Wanneer melkpoeder aan het water wordt toegevoegd, neemt het volume toe, net zoals wanneer je met de hand een flesje maakt. Het uiteindelijke volume van de melk zal iets meer zijn dan het aantal mililiters dat op het bedieningspaneel wordt aangegeven. Als de hoeveelheid melk aanzienlijk hoger is dan verwacht, neem dan contact op met de klantenservice van Baby Brezza.

De Formula Pro geeft minder melk af dan aangegeven op het bedieningspaneel. Waarom?

Als dit gebeurt, is het waarschijnlijk dat de mengtrechter verstopt is, waardoor de hoeveelheid melkpoeder die uit de poedercontainer kan worden gedoseerd, wordt beperkt. Zorg ervoor dat je de trechter grondig schoonmaakt en laat drogen, probeer daarna opnieuw een flesje te maken. Als dit probleem aanhoudt, neem dan contact op met de klantenservice van Baby Brezza.

Hoe voorkom ik schimmelvorming in mijn Baby Brezza Formula Pro?

Net als bij elk ander product dat in aanraking komt met voeding, is het noodzakelijk om de Baby Brezza Formula Pro goed te onderhouden en te reinigen om ervoor te zorgen dat het hygiënisch schoon blijft.

Naast de reguliere reiniging die wordt aanbevolen in de gebruiksaanwijzing, raden we aan om voorzichtig te zijn bij het gieten van melkpoeder in de poedercontainer. Controleer na het toevoegen van poeder aan de container of er geen poeder is gemorst naast de watertank, en maak eventueel overtollig poeder dat op de machine is terechtgekomen schoon met een vochtige doek. Zorg er ook voor dat alle delen van de poedercontainer volledig droog zijn voordat je ze weer in elkaar zet.

Er groeit geen schimmel in de Formula Pro wanneer deze goed wordt schoongemaakt en gedroogd.

Wat is de maandelijke schoonmaak van mijn Formula Pro?

Volg om de maand, of vaker als je hard water hebt, deze ontkalkingsinstructies:

Let op: Laat het melkpoeder in de poedertank tijdens het ontkalkingsproces.

 • Verwijder de watertank, maak deze leeg en vul deze met 600 ml gedistilleerde azijn en 600 ml gezuiverd water.

 • Plaats de watertank op de machinebasis en zet een kopje dat groter is dan 300 ml onder de trechter.

 • Selecteer "300 ml" met de "ml"-knop en druk vervolgens op de knop "alleen water" om te doseren.

 • Leeg het kopje, plaats het weer onder de trechter en druk nogmaals op de knop "alleen water" om nog eens 300 ml te doseren.

 • Haal nu de stekker uit het stopcontact, verwijder de watertank en maak deze leeg. Laat de machine 4 uur staan.

 • Was, spoel en vul de watertank tot aan de maximale lijn met gezuiverd water en plaats deze weer op de machinebasis.

 • Steek de stekker in het stopcontact, plaats een kopje om 300 ml water op te vangen en gebruik de knop "alleen water" om een cyclus van 300 ml uit te voeren. Gooi het gedoseerde water in het kopje weg en herhaal deze stap om het hele reservoir met gezuiverd water door de machine te laten lopen. Wanneer de "Lage watertank"-indicator oplicht, ben je klaar met spoelen.

 • Vul de watertank met gezuiverd water bij en ga over tot normaal gebruik.

Hoe reinig ik de Formula Pro Advanced voordat ik hem voor een langere tijd opsla?

Het is uiterst belangrijk om de machine schoon te maken en alle melkpoederresten te verwijderen voordat je deze opslaat. Als je van plan bent om je Formula Pro Advanced voor later gebruik op te slaan of als je deze een tijdje niet gaat gebruiken, volg dan deze instructies:

 1. Verwijder de onderdelen van de poedercontainer, de trechter, de trechterafdekking, de lekbak en de watertank van de basis.
 2. Veeg de basis af met een schone vochtige doek en zorg ervoor dat je alle melkpoederresten verwijdert. Droog de basis goed af.
 3. Maak de poedercontainer leeg, was alle onderdelen van de poedercontainer, droog ze grondig, zet ze weer in elkaar en installeer ze op de basis.
 4. Volg de hierboven weergegeven maandelijkse ontkalkingsinstructies, stappen 1-7 alleen. Verwijder of vul de watertank niet opnieuw na stap 7.
 5. Plaats nu een kopje om 300 ml water op te vangen onder de trechter en houd de knop "alleen water" 5 seconden ingedrukt. Water zal continu worden gedoseerd totdat de machine volledig leeg is en stopt automatisch.
 6. Haal de stekker uit het stopcontact, verwijder de trechter, trechterafdekking en watertank, droog ze grondig en installeer ze weer op de machine.
 7. Je machine is nu klaar voor opslag. Verpak de machine in de doos of sluit deze af in een zak om deze stofvrij te houden.

Volg deze instructies zorgvuldig om ervoor te zorgen dat je Baby Brezza Formula Pro goed wordt onderhouden en schoon blijft, zowel voor normaal gebruik als voor langdurige opslag.

Er zit kalkaanslag in mijn Formula Pro. Hoe verwijder ik dat?

Om kalkaanslag in de waterverwarmer van je Baby Brezza Formula Pro® Advanced te voorkomen en te verwijderen, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Verwijder de watertank, maak deze leeg en vul deze met 600 ml gedestilleerde azijn en 600 ml gezuiverd water.
 2. Plaats de watertank op de machinebasis en zet een kopje dat groter is dan 300 ml onder de trechter.
 3. Selecteer "300 ml" met de "ml"-knop en druk vervolgens op de knop "alleen water" om te doseren.
 4. Leeg het kopje, plaats het weer onder de trechter en druk nogmaals op de knop "alleen water" om nog eens 300 ml te doseren.
 5. Haal nu de stekker uit het stopcontact, verwijder de watertank en maak deze leeg. Laat de machine 4 uur staan.
 6. Was, spoel en vul de watertank tot aan de maximale lijn met gezuiverd water en plaats deze weer op de machinebasis.
 7. Steek de stekker in het stopcontact, plaats een kopje om 300 ml water op te vangen en gebruik de knop "alleen water" om een cyclus van 300 ml uit te voeren. Gooi het gedoseerde water in het kopje weg en herhaal deze stap om het hele reservoir met gezuiverd water door de machine te laten lopen. Wanneer de "Lage Watertank"-indicator oplicht, ben je klaar met spoelen.
 8. Vul de watertank met gezuiverd water bij en ga weer over tot normaal gebruik.

Moet ik de Baby Brezza Formula Pro/Formula Pro Advanced schoonmaken na elke 4e fles?

Ja, het is erg belangrijk om de machine na elke 4e fles schoon te maken of wanneer het lampje van de schone trechterindicator oplicht.

Helaas kan zich melkpoeder ophopen in de trechter tijdens het mengen, omdat melkpoeder van nature de neiging heeft om samen te klonteren met water. Als het melkpoeder te veel ophoopt, kan dit de hoeveelheid melkpoeder die uit de poedercontainer in de mengtrechter valt beïnvloeden, waardoor de nauwkeurigheid van de machine wordt aangetast. Door de trechter na elke 4e fles te verwijderen en de onderkant van de formulecontainer af te vegen, kun je eventuele opgebouwde melkpoeder verwijderen en ervoor zorgen dat de machine nauwkeurig werkt.

Een suggestie om het schoonmaken te vergemakkelijken, is om een reserve-trechter aan te schaffen. Op die manier kun je na elke 4e fles de trechter die moet worden gereinigd verwijderen en je schone reserve-trechter plaatsen. Ga naar losse onderdelen om een reserve-trechter voor jouw Formula Pro te kopen.

Baby Brezza Food Maker Deluxe

Is de Baby Brezza Food Maker Deluxe BPA-vrij

Ja, de Baby Brezza Food Maker Deluxe is vrij van BPA en ftalaten.

Mogen de onderdelen van de Food Maker Deluxe in de vaatwasser?

De kom en het mes kun je in het bovenste deel van de vaatwasser plaatsen. De aandrijfas moet altijd verwijderd worden voordat je gaat afwassen.

Hoe maak ik de Stoomtank schoon voor mijn Baby Brezza Food Maker Deluxe?

We raden aan om de stoomtank regelmatig schoon te maken om schade aan de machine door kalkaanslag te voorkomen. De frequentie van schoonmaken hangt af van het soort water dat je gebruikt en de hoeveelheid kalkaanslag die zich vormt.

Let op: Altijd de stekker uit het stopcontact halen voordat je begint met schoonmaken.

Doe 1/3 kopje witte azijn en 1/3 kopje gedistilleerd water in de machine en laat dit 's nachts staan. Giet de azijn- en wateroplossing uit (raadpleeg de handleiding voor de juiste instructies voor het legen).

Vul de stoomtank met gezuiverd water, steek de stekker in het stopcontact en laat een "Stoom"-cyclus 10 minuten draaien.

Laat de stoomtank afkoelen en schrob deze indien nodig met een schoonmaakborstel.

Spoel af met gezuiverd water om eventuele achtergebleven azijnsmaak te verwijderen.

Maak de tank leeg en vul deze met schoon water voordat je gaat koken.

Hoeveel babyvoeding kan ik met de Food Maker Deluxe maken?

De Baby Brezza Food Maker Deluxe maakt meerdere porties tegelijk, tot 0,8 liter of 3 ½ kopjes zelfgemaakt babyvoedsel.

Moet ik fruit en groenten schillen voordat ik ze gebruik in de Baby Brezza Food Maker Deluxe?

We raden aan om fruit en groenten te schillen voor jonge baby's. We adviseren om eerst je kinderarts te raadplegen voordat je nieuwe voedingsmiddelen, inclusief fruit- en groenteschillen, aan je kindje aanbiedt.

Baby Brezza Safe + Smart Flessenwarmer

Kan ik de Baby Brezza flessenwarmer zonder de oranje inzet gebruiken?

De flessenwarmer mag niet worden gebruikt zonder het oranje mandje.

Hoeveel water moet ik gebruiken?

Het is belangrijk om de flessenwarmer te vullen met water tot het juiste niveau dat wordt aangegeven op de warmer, afhankelijk van de warmte-instelling die je kiest.

Raadpleeg voor referentie de instructiehandleiding.

De flessenwarmer wordt geleverd met een handige maatbeker om je te helpen.

Kan ik borstvoedingsbewaarzakjes ontdooien met de flessenwarmer?

Ja, de Safe + Smart Warmer kan veilig vrijwel alle borstvoedingszakken ontdooien. Lees de handleiding voor meer details, inclusief welke instelling je moet kiezen.

Algemene informatie

Algemene vragen

Ik zou graag Baby Brezza-producten in mijn winkel willen verkopen.

Dat is geweldig om te horen! Neem alsjeblieft contact met ons op zodat we dit verder kunnen bespreken.

Zit er garantie op de producten van Baby Brezza?

Ja, je kunt hier alles lezen over de garantie die wij bieden.

Kun je de soorten reserveonderdelen beschrijven die Baby Brezza verkoopt?

Baby Brezza's reserveonderdelen zijn 100% nieuw en presteren precies hetzelfde als hetzelfde onderdeel dat bij je oorspronkelijke aankoop is inbegrepen. Als je echter een reserveonderdeel koopt om een specifiek probleem op te lossen, is er geen garantie dat dit reserveonderdeel het probleem zal oplossen. Klik hier om nu reserveonderdelen te kopen.

Online Orders

Wat zijn de verzendkosten?

Wij bieden gratis verzending bij bestellingen vanaf €50,-.

Voor bestellingen onder de €50,- rekenen we €4,95 voor verzending binnen Nederland of België.

Wat is jullie retourbeleid?

Je kunt alles over ons retourbeleid hier vinden.

Bieden jullie ook de mogelijkheid om producten als cadeau te verpakken?

Op dit moment bieden we deze mogelijkheid niet.

Verzenden jullie ook buiten Nederland en België?

Helaas niet. Wij verzenden alleen naar adressen in Nederland en België.

Neem contact met ons op

Klantenservice

Onze klantenservice is op werkdagen van 9:00 tot 17:00 bereikbaar via service@babybrezza.nl. We doen ons best om binnen één werkdag te reageren.