9 tips en producten voor een relaxt eerste jaar met je baby – Baby Brezza NL

9 tips en producten voor een relaxt eerste jaar met je baby

Er is geen twijfel over dat het eerste jaar met een baby een magische tijd kan zijn. Vaak is het echter ook één van de meest uitputtende periodes in je leven. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken en zoveel verantwoordelijkheden waar je mee te maken krijgt, dat het soms moeilijk is om alles onder controle te houden.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het jezelf een stuk makkelijker te maken tijdens het eerste jaar met je baby. Hieronder hebben we 9 geweldige tips en producten verzameld die jou kunnen helpen om relaxed het eerste jaar met je baby door te komen.

1. Investeer in een automatisch flesvoeding apparaat

Een automatisch flesvoeding apparaat maakt het leven met een baby een stuk makkelijker en bespaart veel tijd. Een van de meest populaire en hoogwaardige apparaten op de markt is de Formula Pro Advanced van Baby Brezza. Dit apparaat is ontworpen om de perfecte hoeveelheid poeder en water te mengen. Verspil dus geen tijd meer aan het handmatig mengen van flesvoeding en geknoei op het aanrecht. Binnen 10 seconden heb jij een warme fles! Bovendien worden de settings uitvoerig getest, zodat je er, bij een correct gebruik, zeker van bent dat je baby de juiste hoeveelheid voeding en water binnen krijgt. 

Baby Brezza baby met formula pro advanced

2. Maak gebruik van een draagdoek of draagzak

Een baby dragen in een draagdoek of draagzak kan heel fijn zijn voor zowel jou als je kindje. Het geeft je kindje een veilig gevoel en kan bovendien helpen om hem of haar sneller in slaap te krijgen. Bovendien is het voor jou een handige manier om je kindje mee te nemen als je bijvoorbeeld de hond uitlaat of boodschappen gaat doen.

3. Neem voldoende rust

Het krijgen van voldoende rust is belangrijk om een gezonde geest en een gezonde baby te hebben. Probeer zo vaak mogelijk te slapen als je baby slaapt en neem ook tijd voor jezelf als je de kans krijgt.

4. Vraag hulp

Het is ok om hulp te vragen als je het nodig hebt. Of het nu gaat om hulp met het verzorgen van je baby of het doen van huishoudelijke klussen, het accepteren van hulp kan je een stuk minder stress geven. Je hebt misschien het idee dat jij als moeder, of vader, alles moet kunnen, maar niemand kan het alleen. De meest relaxte ouders zijn ouders die weten wanneer ze om hulp moeten vragen en die aannemen.

5. Maak verbinding met andere ouders

Het delen van ervaringen en het uitwisselen van advies met andere ouders kan je helpen je minder alleen te voelen en je beter voor te bereiden op de uitdagingen die komen kijken bij het ouderschap. Grote kans dat jij niet de enige bent met de gevoelens of problemen waar je mee worstelt. Dus praat met vrienden, maak contact met andere ouders in de buurt, bijvoorbeeld via een mama café of praat met andere ouders via forums of social media groepen. 

6. Wees flexibel

Probeer zo flexibel mogelijk te zijn als het gaat om het verzorgen van je baby. Houd niet krampachtig vast aan een strikt schema en wees bereid om aan te passen als dat nodig is. Baby's laten zich niet managen en hebben nog geen biologische klok. Verwacht dus niet dat je baby altijd op vaste momenten en even lang slaapt maar go with the flow. Volg wel steeds dezelfde ritueeltjes rond eten en slapen. Zo leer je je baby wat er van hem verwacht wordt en zul je samen steeds meer in een ritme komen. 

7. Investeer in een goede babyfoon

Een babyfoon is een onmisbare aanwinst als je een baby hebt. Het geeft je de geruststelling dat je je kindje altijd in de gaten kunt houden, zelfs als je even de kamer uit bent. Er zijn tegenwoordig babyfoons met allerlei extra functies zoals een camera, nachtlampje en slaapliedjes. Kies een babyfoon die bij jouw wensen past en investeer in een goede kwaliteit, zo heb je er jaren plezier van.

8. Help je baby slapen met de Baby Dream Machine

In slaap komen in een eigen bedje is iets dat je baby nog moet leren. Er zijn meerdere wetenschappelijke methodes die je baby daarbij kunnen helpen. Denk aan white noise en een optimale luchtvochtigheid in de slaapkamer. De Baby Dream Machine is een slaaptrainer dat 5 van deze methodes in één apparaat combineert. Wij hebben dit apparaat onlangs ontdekt en ervaren zelf dat het echt geweldig werkt. Uit onderzoek onder meer dan 1.000 ouders blijkt  ook dat 96% van de kinderen uit het onderzoek beter te slapen met de Baby Dream Machine. 

9. Laat je niet gek maken door verwachtingen van anderen

Het eerste jaar met een baby is een bijzondere tijd, maar het kan ook best wel eens stressvol zijn. Probeer je niet druk te maken om verwachtingen van anderen. Iedere baby is anders en elke ouder leert op zijn of haar eigen manier hoe het is om ouder te zijn. Vertrouw op je eigen gevoel en doe wat voor jou en je kindje het beste werkt.

Door gebruik te maken van de juiste hulpmiddelen en je niet druk te maken om verwachtingen van anderen, kun je het eerste jaar met je baby toch relaxed doorbrengen. Een automatisch flesvoeding apparaat zoals de Formula Pro Advanced van Baby Brezza is daarbij een grote hulp.

Verzorging

← Volgende blog Vorige blog →