Baby voeding tips: Hoeveel en hoevaak moet je baby drinken? – Baby Brezza NL

Baby voeding tips: Hoeveel en hoevaak moet je baby drinken?

Informatie is er in overvloed als het gaat om hoe je je kleintje moet opvoeden. Als ouder moet het moeilijk zijn om je hoofd te buigen over de steeds veranderende opvoedingsregels.

Een van de meest besproken onderwerpen op forums voor mama's en papa's gaat over voeding. Wat voor soort flesvorm is goed voor de grip van een baby? Wanneer is het juiste moment om over te stappen op gewone melk? De lijst gaat maar door en door! De enige vraag die opvalt in al dit rumoer is: Hoe moet het voedingsschema van een baby eruit zien? 

Je baby heeft er geen moeite mee je te laten weten wanneer het tijd is om te eten. Baby's likken hun lippen en steken hun tong uit. Ze kunnen zelfs hun handjes herhaaldelijk naar hun mond brengen en gebaren alsof ze een flesje hebben. Drukte is ook een belangrijke factor! 

Baby's groeien enorm in hun eerste jaar - en zo ook hun eetlust. 

HOE VAAK MOET MIJN BABY DRINKEN?

Als je borstvoeding geeft, is het het beste om te voeden op verzoek. Uit onderzoek blijkt hoe geniaal het lichaam van een moeder werkelijk is. Het zal precies de juiste hoeveelheid melk produceren voor een voeding periode. Wanneer je kleintje een groeispurt doormaakt en meer voeding nodig heeft, zal je lichaam harder werken om aan de behoeften van je baby te voldoen.  

Voeden op verzoek is lastiger met flesvoeding, omdat je steeds een flesje moet klaarmaken. Pasgeboren baby's hebben meer tijd nodig om hun voeding te verteren, wat betekent dat er meer tijd tussen twee voedingen zit. Naarmate baby's ouder worden, zullen ze meer melk vragen - en vaker. Je zult waarschijnlijk een schema van elke twee tot drie uur hebben. 

Als je een flesje opwarmt, doe het dan veilig en goed. De magnetron en traditionele flessenwarmers kunnen voedzame moedermelkflessen van hun voedingsstoffen beroven en tot broeihaarden leiden. Wij adviseren een flessenwarmer die moedermelk en flesvoeding veilig opwarmt. Onze Instant Warmer Advanced heeft drie verschillende temperatuurstanden waaruit je kunt kiezen, waaronder lichaamstemperatuur, warmer dan lichaamstemperatuur en kamertemperatuur. 

Het voedingsschema van je baby hangt helemaal van hem of haar af. Sommige kleintjes verteren voedsel veel sneller, waardoor ze sneller trek krijgen in een nieuwe fles. Sommige baby's zijn koppig en lijken niet te willen zuigen wanneer je dat wilt. Het is het beste om uit te zoeken welk schema het beste werkt voor jou en je baby. Als dat eenmaal zo is, houd hem dan aan dat schema. Hoe graag je een slapende baby ook niet wakker wilt maken, het is belangrijk om het voedingsschema zo consequent mogelijk te houden. Vanaf dat punt kun je beginnen met het bepalen van de hoeveelheid die je jouw kleintje gaat geven. 

HOEVEEL MOET MIJN BABY DRINKEN?

Volgens healthychildren.org "zou je baby ongeveer 70 gram flesvoeding per dag moeten krijgen voor elke pond lichaamsgewicht". Net als volwassenen hebben baby's specifieke behoeften, dus hun inname kan schommelen. Het beste is om je kleintje je tijdens het voeden te laten vertellen wanneer hij vol zit of wanneer hij meer wil.

  • Als je je kleine schat voor het eerst mee naar huis neemt, zul je hem vaker voeden, maar met minder moedermelk of flesvoeding. Vanaf de eerste week tot de leeftijd van 1 maand, moet je je baby 55 tot 110 gram per voeding geven. Je zult dit 7 tot 8 keer per dag doen, en soms zelfs meer voor zuigelingen die borstvoeding krijgen.
  • In de leeftijdsgroep van 1 tot 3 maanden zul je merken dat haar eetlust iets meer vraagt. Je moet je baby 140 tot 170 gram moedermelk of flesvoeding per voeding geven, 5 tot 7 keer per dag.
  • Als je kleintje 3 tot 6 maanden oud is, zal hij naar grotere porties beginnen te verlangen, maar minder vaak. De porties zullen stijgen van 170 tot 225 gram per voeding, 4 tot 6 keer per dag.
  • Met 6 tot 12 maanden is het spijsverteringsstelsel van jouw baby verder gerijpt, net als zijn gehemelte. Je kunt beginnen met het geven van 170 tot 225 gram melk samen met kleine hoeveelheden vaste voeding. Dit zal onvermijdelijk afnemen tot 4 flessen per dag en 2 tot 3 maaltijden met vaste voeding.

LAATSTE TIPS OVER VOEDING

Het bereiden van een zuigfles kan lastig zijn als je je handen vol heb. Om snel en efficiënt aan de behoefte van je kleintje te voldoen, kan je de Formula Pro Advanced proberen. Je kunt direct een warme fles melkvoeding maken! Het zal automatisch een warme fles klaarmaken en bespaart je zeeën van tijd - zodat je kunt vasthouden aan je baby's schema zonder gedoe. 

Als je een ouder bent die flesvoeding en moedermelk geeft, is er geen uniek schema dat je moet volgen. Minstens 6 tot 8 voedingen per dag wordt aangeraden voor de ene of de andere soort melk. Je zou echter kunnen overwegen om de eerste 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven voordat je met flesvoeding begint.

Wat voor schema je ook opstelt voor jou en je baby, het is belangrijk om te onthouden dat de voedingsbehoeften van je baby uniek zijn. Met een beetje geduld en tijd zul je steeds beter weten wat je kleintje van je nodig heeft - en wanneer.

 

Lees ook: Zo bespaar jij energie met een baby in huis.

Babyvoeding Borstvoeding Flesvoeding

← Volgende blog Vorige blog →