Waarom is de melk uit de Formula Pro niet warm genoeg? – Baby Brezza NL

Waarom is de melk uit de Formula Pro niet warm genoeg?

Als ouder wil je er zeker van zijn dat de melk voor je kleintje altijd op de perfecte temperatuur is, maar soms kan het voorkomen dat de melk niet warm genoeg is, ondanks het gebruik van de Formula Pro Advanced. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? 

Tips voor een perfect verwarmde fles 

Ten eerste is het belangrijk op te merken dat wanneer de machine wordt gebruikt, deze de temperatuur van het water aangeeft. Dit betekent dat wanneer je melkpoeder toevoegt, de melk nog iets afkoelt. Als het ook nog eens koud is in de kamer, kan de melk nog verder afkoelen omdat het melkpoeder dan ook kouder is. 

Een belangrijke tip om te onthouden is dat als de machine ingeplugd blijft, deze altijd direct de juiste temperatuur water of melk zal afgeven. Echter, als je net de Formula Pro Advanced hebt ingeplugd of op "Power On" hebt gedrukt, kan het enkele minuten duren voordat het water op de geselecteerde temperatuur is verwarmd. Tijdens deze opwarmtijd knippert het temperatuurpictogram op het LCD-bedieningspaneel. Zodra de geselecteerde temperatuur is bereikt, zal het temperatuurpictogram stoppen met knipperen.  

De omgevingstemperatuur speelt ook een rol in het verwarmingsproces. Dit zijn de verschillende temperaturen van de Formula Pro Advanced: 

  • Kamertemperatuur: Verwarmt het water niet. 
  • Lichaamstemperatuur: Verwarmt tot 37°C. 
  • Warmer dan lichaamstemperatuur: Verwarmt tot 40°C. 

Als je op "Start" drukt om een fles te maken terwijl het water aan het opwarmen is en het temperatuurpictogram nog knippert, zal de machine het water of melk afgeven maar niet op de geselecteerde temperatuur. 

Kom je er niet uit? Wij staan voor je klaar! 

Als geen van deze redenen van toepassing lijkt te zijn en je nog steeds problemen ondervindt met de temperatuur van de melk, kan er een probleem zijn met de verwarming van de machine die het water verwarmt. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van Baby Brezza voor verdere assistentie van de oorzaak van het probleem te achterhalen en de beste oplossing te vinden.  

Flesvoeding

← Volgende blog Vorige blog →