Waarom huilt mijn baby? – Baby Brezza NL
Gratis verzending in de Benelux vanaf 35 euro

Waarom huilt mijn baby?

Wij hebben 6 mogelijke oorzaken

Als nieuwbakken ouder komt er veel op je af. Je hebt ineens een kindje in je armen die volledig van jou afhankelijk is en huilen is hun enige communicatiemiddel. Dat kan soms best lastig zijn, want waarom huilt jouw kindje? En hoe kan je helpen?

Er gaat wat tijd overheen, maar uiteindelijk leer je de verschillende huiltjes van je kindje herkennen. Bij iedere behoefte heeft jouw kindje namelijk een ander soort huiltje, handig! Zo weet jij uiteindelijk precies hoe jij jouw kindje kan helpen.

Ben je er toch nog niet helemaal over uit waarom je kindje huilt? Wij hebben 6 mogelijke oorzaken op een rijtje gezet.

1. HEEFT JE BABY HONGER?

Stopt je kindje niet met huilen? Soms is het simpelweg omdat je kindje honger heeft. Ook wanneer het misschien nog geen tijd is voor een voeding, kan je kindje al komen met trek. Regeldagen of “gewoon” wat meer trek is niet gek. Je kindje maakt heel wat sprongen in zijn of haar groei.

2. IS DE LUIER VAN JE BABY VIES?

Heb je de luier van je kindje al gecheckt? Het ene kindje vind het prima wanneer zijn of haar luier vies is en zal dus niets laten merken, het andere kindje vind het een vreselijk gevoel en zal het jou duidelijk laten weten 😉

3. HEEFT JE BABY HET TE WARM OF TE KOUD?

De temperatuur van je kindje kan ook een oorzaak zijn van huilen. Pasgeboren kindjes hebben één extra laag kleding nodig dan je zelf aan hebt. Is het buiten heel warm en loop je zelf in een luchtig jurkje? Dan is een romper vaak al voldoende. Andersom ook, heb jij het koud? Doe je kindje dan een laagje meer aan. Handjes of voetjes geven geen indicatie van de temperatuur van je kindje, mocht je twijfelen, check dan in hun nekje.

4. HEEFT JE BABY TROOST NODIG?

Het is niet gek dat je kindje soms gewoon even geborgenheid zoekt. Na al die maanden warm bij mama in de buik te hebben gezeten, is de wereld plots wel heel groot en koud. Lekker warm in de armen van papa of mama is heerlijk voor je kindje. Ook kan je geborgenheid bieden door je kindje in te bakeren, een white noise te gebruiken of te wiegen.

5. HEEFT JE BABY PIJN?

Heeft je kindje misschien toch pijn? In de eerste maanden kan je kindje last krijgen van krampjes. Na de geboorte moeten de darmpjes nog flink wennen en dit gaat gepaard met pijn. Een warme pittenzak kan helpen of een fietsende beweging met de beentjes.

Wanneer je de Formula Pro Advanced (mini) gebruikt heb je flesjes waar nauwelijks bellen in zitten, ook dit werkt bevorderlijk voor het buikje van je kindje! Luchtbellen kunnen namelijk zorgen voor krampjes. Schud de flesjes dus nooit na wanneer ze onder de Formula Pro Advanced vandaan komen.

6. IS JE BABY ZIEK?

Een pasgeboren kindje is kwetsbaarder voor virussen. Het kan dus ook zomaar zijn dat je kindje een griepje onder de leden hebt. Houdt de temperatuur van je kindje goed in de gaten en bel bij twijfel altijd even met de huisarts om te overleggen. Geen keer is te veel!

Wat moet je NIET doen als een baby huilt?

Het huilen van je kindje kan door merg en been gaan en soms kan dit enorm overweldigend zijn. Heb je het gevoel dat je het huilen van je kindje even niet meer trekt? Geef dat dan op tijd aan. Vraag je partner om het over te nemen of wellicht familie. Schud je baby nooit uit frustratie en verhef ook je stem niet. Je kan dit, mama!

Hoe snel moet je reageren op huilen van een baby?

Het is altijd goed wanneer je snel reageert op het huilen van je kindje. Een pasgeboren baby kan je nog niet “verwennen” met direct handelen bij verdriet. Wanneer je snel je kindje bij je neemt, zal je kindje zich veilig en getroost voelen.

Wat wordt beschouwd als overmatig huilen bij baby's?

Iedere baby huilt regelmatig, dat is niet vreemd. Vooral tijdens de avonduren kan dit best lastig zijn. Overmatig huilen is wanneer je kindje meer dan drie uur op een dag, drie dagen per week huilt.

Moet je altijd reageren op een huilende baby?

Ja, het is belangrijk dat je reageert op het huilen van je kindje. Een baby heeft jouw geruststelling en nabijheid nodig om comfortabel te zijn. Wanneer je niet reageert op het huilen van je kindje kan dit zorgen voor meer stress, en juist dat wil je voorkomen.
Verzorging

← Volgende blog Vorige blog →