Hoe moet je flesvoeding verwarmen? – Baby Brezza NL
Deze maand 50 euro bundelkorting op de Formula Pro Advanced + Bottle Washer Pro!

Hoe moet je flesvoeding verwarmen?

En waarom eigenlijk?

Maakt het echt uit op welke temperatuur het flesje van je baby is? Is het nodig om een flesje kunstvoeding te verwarmen?  Deze vragen beantwoord je eenvoudig door jezelf de volgende vraag te stellen? 

Wil je een lauwe kop koffie op een koude winterochtend? 

Waarschijnlijk niet. Een warme, dampende beker is veel meer uitnodigend en bovenal lekkerder. Hetzelfde geldt voor het flesje moedermelk of flesvoeding van je baby. Moeder Natuur heeft bedoeld dat baby's warme melk drinken - dus het is logisch om je baby een warm flesje te geven. 

De reden waarom het verwarmen van flesje belangrijk is en hoe jij dit het beste kan doen vertellen we heel graag. Daarnaast geven wij jou ook 3 geweldige manieren om de flesjes snel en eenvoudig te verwarmen met de hulp van Baby Brezza! Lees dus snel verder!  

Waarom je baby de voorkeur geeft aan een warme fles 

Natuurlijk is het niet in beton gegoten dat jouw kindje geen koude fles mag drinken, maar er zitten een aantal fijne voordelen aan het geven van een warme fles: 

  • Moedermelk heeft de temperatuur die bijna gelijk is aan de lichaamstemperatuur van de moeder: ongeveer 37 graden.  
  • Een flesje gemaakt met kraanwater of water uit de koelkast kan flink wat verschillen van lichaamstemperatuur, soms zelfs 20 of 30 graden, dat is een hoop! 
  • Je kindje gebruikt meer energie bij het verteren van een koude fles dan bij een warme fles. We willen juist energie sparen, zodat je baby die kan gebruiken om te groeien, dus een warme fles is fijner.  
  • Een warme fles kan buikpijn voorkomen.  

Wordt warme flesvoeding makkelijker verteerd? 

Verwarmde kunstvoeding is makkelijker te verteren, omdat je baby geen extra energie hoeft te gebruiken om het op te warmen in zijn of haar buik. Hierdoor hebben veel ouders ontdekt dat warme melk minder snel buikpijn veroorzaakt. Daarnaast helpt warm water om het melkpoeder beter op te lossen, wat vervelende luchtbelletjes voorkomt tijdens het schudden of roeren. Nog fijner is het als je een flesje maakt in de Formula Pro Advanced of Formula Pro Mini, dan heeft het direct de juiste temperatuur, de juiste verhouding water en melkpoeder én hoef je niet te roeren om het te mengen... 

Hoe verwarm ik een flesje op de juiste manier? 

Oké, dus je hebt besloten dat je het flesje van je baby moet verwarmen - maar voordat je naar de magnetron rent of een pan met water gaat koken om het flesje in te leggen, lees eerst even op welke manier jij het beste een flesje kunt verwarmen.  

Het is aan te raden om je babyflesje niet in de magnetron te verwarmen. Maar waarom? Magnetrons verwarmen niet altijd gelijkmatig - dat is de reden waarom producenten van diepvriesmaaltijden je vragen om halverwege de verwarmingstijd te roeren. Dit geldt ook voor het flesje van je baby. 

Gebruik dus liever geen magnetron. Ook voor het verwarmen van moedermelk is de magnetron niet aan te raden, belangrijke voedingsstoffen kunnen namelijk verloren gaan in de magnetron. 

Dompel je babyflesje ook niet onder in kokend water. Waarom niet? De temperatuur is te hoog en zorgt ervoor dat belangrijke voedingsstoffen vernietigd worden.  

Op welke temperatuur moet babyvoeding zijn? 

De ideale temperatuur voor flesvoeding of moedermelk is gelijk aan of net onder de lichaamstemperatuur: ongeveer 37 graden. Je kunt het meten door een thermometer te gebruiken of druppel wat uit de fles op je pols, hier voel je goed of het te heet is.  

Wij hebben de beste flesverwarmer die veilig moedermelk en formule verwarmt 

Waarom gebruiken veel ouders graag een flessenwarmer? Wij hebben dit gevraagd aan ouders die de Baby Brezza Safe + Smart Bottle Warmer gebruiken. Zij gaven drie redenen: 

  1. Het is de enige flessenverwarmer die veilig flesvoeding en moedermelk verwarmt, omdat het twee verschillende verwarminstellingen heeft - één voor elk. Voor kunstvoeding kies je de "Quick Warm" optie, die stoom gebruikt om de flesvoeding snel en gelijkmatig op te warmen. Voor moedermelk kies je "Steady Warm", wat een warm waterbad gebruikt om de moedermelk gelijkmatig op te warmen en de unieke voedingsstoffen in moedermelk te behouden. Vrijwel alle andere flessenverwarmers gebruiken stoom om moedermelk op te warmen, wat te heet is en je "vloeibaar goud" zal verpesten. 

  2. Het heeft Bluetooth, zodat je het kunt bedienen vanaf je telefoon en meldingen kunt ontvangen. Ben je druk met de zorg voor je baby? Of wil je een moment van rust pakken? Geen probleem. De Safe + Smart Bottle Warmer is ontworpen om je te waarschuwen wanneer het flesje klaar is. Je hoeft er niet in de buurt te blijven. Maak gebruik van de slimme gratis app die je kunt downloaden op je smartphone om een melding te ontvangen wanneer de verwarmingscyclus is voltooid. Dat is zeker beter dan boven de gootsteen staan ​​wachten tot heet water je flesje verwarmt, of een pan op het fornuis in de gaten houden! ;) 

    Wil je geen app gebruiken? Je kunt de flessenwarmer ook gewoon bedienen met de LCD-bedieningspanelen en luisteren naar piepjes die je laten weten wanneer de cyclus klaar is. 

  3. Hij is lekker simpel! We begrijpen het. Je tijd is kostbaar en je aandacht is beperkt. Je wilt geen ingewikkelde machine leren om een babyflesje op te warmen. Maak je geen zorgen - de Smart + Safe Bottle Warmer is super eenvoudig. Druk gewoon op de aan-/uitknop om het apparaat in te schakelen en geef aan of je begint met een flesje op kamertemperatuur of koud. De laatste stap is het selecteren van 'Quick Warm' voor formule of 'Steady Warm' voor moedermelk. 

Het is niet moeilijk om onder de knie te krijgen, en je zult dankbaar zijn voor die extra tijd die je kunt gebruiken om te knuffelen met je baby... of even uitrusten op de bank voor een kort dutje. 

Waarom kiezen voor de instant warmer? 

Tot slot wijzen we je op nog een fijn Baby Brezza keukenhulp: de Instant Warmer. Met de voordelige Baby Brezza Instant Warmer maak je heel eenvoudig een flesje warme flesvoeding  - wat wil je nog meer? Het geeft 24/7 warm water af. Voeg dan gewoon melkpoeder toe, meng en voed. Je hoeft niet langer tot wel 5 minuten te wachten tot een traditionele flessenverwarmer een flesje opwarmt. Ook wordt het flesje gelijkmatig verwarmd, een fijn idee!  

Begin met het besparen van tijd met Baby Brezza! 

Flesvoeding

← Volgende blog Vorige blog →