Voorjaarschoonmaak met een baby in huis

Er is geen twijfel over mogelijk dat het zorgen voor een baby het grootste deel van de tijd en energie van ouders in beslag neemt. Zelfs het schoonmaken van het huis kan voor nieuwe ouders heel overweldigend zijn – vooral als je geen hulp hebt. Bovendien produceert je kleine baby voortdurend enorme hoeveelheden wasgoed, vieze flessen en een beetje chaos overal waar ze komen!

Dus hoewel de grote voorjaarsschoonmaak misschien een beetje onmogelijk lijkt als nieuwe ouder, zijn wij hier om je te vertellen dat het mogelijk is. Onze handige tips en trucs voor het schoonmaken van het huis zullen je helpen om je aan te passen aan het doen van het huishouden, zelfs met een pasgeboren kindje in huis. Het creëren van babyveilige schoonmaakroutines – en het vaststellen van routines die je tijd besparen – is de sleutel tot het omgaan met huishoudelijke taken met een pasgeborene.

Lees verder om enkele van onze favoriete huishoudelijke en babyvriendelijke tips te leren kennen.

Wat schoonmaken voor de geboorte van mijn kindje

Het is fijn en handig als je het huis al goed schoonmaakt voordat je kindje geboren wordt. Zo kan jij ervoor zorgen dat je kindje in een veilig en schoon huis ter wereld komt. Begin met het wassen van de kleertjes, de handdoeken en het beddengoed, het liefste doe je dit met een neutraal wasmiddel. Ook is het belangrijk dat je flessen, spenen en onderdelen van de kolf steriliseert. De Superfast Sterilizer Dryer kan hier goed bij helpen! En wil je helemaal goed voorbereid zijn, dan is de Bottle Washer het apparaat dat jij nodig hebt!

Het huis schoonmaken met een baby in huis

  1. Maak een dagelijks schoonmaakschema voor huishoudelijke taken met een baby. Als je leert hoe je huishoudelijk werk kunt doen met een baby, zorg er dan voor dat je de tijd in je voordeel gebruikt. Het creëren van een schoonmaakschema helpt jou bij het stellen van prioriteiten. Tijdmanagement is cruciaal bij het jongleren met alle verantwoordelijkheden van het zorgen voor een baby, jezelf en het huis. Je moet het huishoudelijk werk opsplitsen in kleine, beheersbare taken en je houden aan een eenvoudige routine.
  2. Laat de baby in een wipstoeltje/schommelstoel tijdens het schoonmaken. Als je leert hoe je huishoudelijk werk kunt doen met een baby aan je zijde, vergeet dan niet speelgoed en plezier te gebruiken in je voordeel! Babywipstoeltjes en schommelstoelen kunnen de beste vriend van een ouder zijn – als de baby ze leuk vindt. Als je geluk hebt, bezitten ze de magische kracht om een humeurige baby te kalmeren, terwijl ze ook worden afgeleid door hangend speelgoed en muziek. Dit is het perfecte moment om wat schoonmaakwerk te doen, of om gewoon achterover te leunen, te ontspannen en je te concentreren op zelfzorg.
  3. Maak schoon tijdens hun slaapjes. Soms is thuis schoonmaken voor nieuwe ouders het beste te doen als er een beetje rusttijd is. De slaaptijd van een baby is ongetwijfeld de beste tijd om in te halen op huishoudelijk werk. Als je baby moeite heeft om tijdens dutjes in slaap te blijven, probeer dan witte ruis aan te zetten.
  4. Gebruik een draagzak/draagdoek. Leren hoe je huishoudelijk werk kunt doen met een baby vereist soms een beetje creatief denken. Als je baby graag in je armen slaapt, overweeg dan om ze met je mee te dragen! Een draagzak of draagdoek is perfect wanneer je lichte huishoudelijke taken moet doen, maar toch je baby dicht bij je wilt houden. Denk hierbij wel aan jouw kindje en ga niet aan de slag met chemicaliën.
  5. Profiteer van effectieve schoonmaaktools. Huishoudelijke taken doen met een baby helemaal alleen betekent niet dat je geen hulp moet accepteren! Als je leert hoe je huishoudelijk werk kunt beheren met een baby, denk dan modern! Tegenwoordig zijn er zoveel geweldige schoonmaaktools speciaal ontworpen voor drukke ouders. Desinfecteer en droog de flesjes van je baby snel en gemakkelijk met de Superfast Sterilizer Dryer van Baby Brezza. Bespaar dan nog meer tijd met de handige Safe & Smart Bottle Warmer en snelle Formula Pro Advanced. Elk van deze apparaten zal het voeden en het maken van voedingen een fluitje van een cent maken.

Huishoudelijke taken voor nieuwe ouders moeten nooit stressvoller zijn dan nodig is. Het belangrijkste om te onthouden bij het schoonmaken met een baby is dat je niet alles zelf moet doen. Of het nu je partner, een familielid of een cool schoonmaakgadget is, het is volkomen oké om hulp te accepteren.

Babybrezza Bottle Warmer Bottle Washer FPA Schoonmaken

← Volgende blog Vorige blog →