Recept: zoete aardappel met curry voor je baby – Baby Brezza NL

Recept: zoete aardappel met curry voor je baby

Nog op zoek naar een recept voor je baby? Wij hebben weer een heerlijk recept voor jou klaar staan!

Babyrecept: zoete aardappel met currypoeder

Zoete aardappel is altijd een goed idee en geeft een lekkere smaak aan de eerste hapjes voor je kindje. De kokosmelk geeft extra voedingsstoffen aan het hapje.

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes van een halve centimeter gesneden (ongeveer 1 kopje)
  • ¼ kopje volle kokosmelk
  • ¼ theelepel currypoeder

Mag je baby al kruiden?

Het toevoegen van kruiden aan de voeding van je baby kan een leuke en smaakvolle ervaring zijn. Baby's en jonge kinderen mogen kruiden eten. Normaal gebruik van kruiden om een gerecht op smaak te brengen is niet slecht voor ze. Bouw het wel langzaam op en begin met de mildere kruiden en specerijen zoals basilicum, oregano, marjolein, dille, bieslook, bonenkruid, kaneel, nootmuskaat, peterselie en selderij. Het is ook goed om te variëren en vermijd het vaak en veel gebruik van één soort kruid.

Pas in het begin op met de wat pittigere kruiden zoals kerrie, paprikapoeder en peper. Wacht daarmee tot de mildere kruiden goed gaan. Wanneer je baby net vaste voeding begint te eten, zou je de curry in dit recept dus nog achterwege kunnen laten. Vervolgens begin je met 1/8 theelepel en gebruik je meer kruiden wanneer dat goed gaat. 

Instructies:

  1. Doe alle ingrediënten in de Food Maker Deluxe. En stoom voor 25 minuten.
  2. Wanneer het stoomproces klaar is, voeg je de currypoeder toe naar smaak en pureer tot de gewenste consistentie.
  3. LET OP: Als de puree te dik is, voeg dan een theelepel (of iets meer) kokosmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken.

Bewaaradvies: 3 dagen in de koelkast of 2 maanden in de vriezer.

Probeer dit heerlijke zoete aardappelgerecht met currypoeder voor je kleintje, en vergeet niet te spelen met de hoeveelheid curry. Pas die aan naar de voorkeur van je baby!

Babyvoeding

← Volgende blog Vorige blog →