Hoe ontdooi je ingevroren moedermelk op een veilige manier

Dus je hebt je moedermelk in de vriezer bewaard en bent nu klaar om dat vloeibare goud te gebruiken dat zich achter het ijs heeft verstopt. Het correct ontdooien is essentieel. Verkeerd ontdooien kan de voedingseigenschappen van de melk negatief beïnvloeden en de melk onveilig maken voor je baby. Wat zijn de veilige manieren om ingevroren moedermelk te ontdooien, en welke methoden moet je vermijden? We geven je een overzicht.

JE KUNT INGEVROREN MOEDERMELK ONTDOOIEN...

IN DE KOELKAST
Het duurt ongeveer 12 uur om moedermelk in de koelkast te ontdooien. Weet je dat je 's morgens melk nodig hebt? Verplaats het dan 's avonds van de vriezer naar je koelkast en laat het 's nachts ontdooien.

ONDER WARM STROMEND WATER
Houd een zakje of flesje ingevroren moedermelk onder warm stromend water. Begin bij een lagere temperatuur en voer de warmte geleidelijk op tot 37 graden Celsius.

IN EEN KOM MET WARM WATER
Leg het zakje of bakje ingevroren moedermelk in een kom met warm - niet heet - water.

MET DE JUISTE FLESSENWARMER
Flessenwarmer kunnen moedermelk ontdooien, maar traditionele flessenwarmer gebruiken alleen stoomwarmte, die te heet is en de zo belangrijke proteïnen van moedermelk kan vernietigen. Zoek een flessenwarmer die de voedingsstoffen in de melk bewaart. Een uitstekende optie is de Baby Brezza Safe & Smart Bottlewarmer. Het is de enige flessenwarmer met twee standen - één voor moedermelk en één voor flesvoeding - zodat beide veilig tot de juiste temperatuur worden verwarmd.

Voor moedermelk gebruikt de Steady Warm-instelling een warmwaterbad (in plaats van stoom) om moedermelk veilig te ontdooien. Dankzij de automatische uitschakeling hoeft u zich nooit zorgen te maken over oververhitting.

Voor flesvoeding gebruikt de Quick Warm-instelling stoomwarmte om flesvoeding en babyvoeding snel en veilig op te warmen.

Nog beter -- het is de enige slimme verwarmer. Je kunt hem bedienen vanaf je telefoon met bluetooth via de GRATIS Baby Brezza app en je ontvangt een melding wanneer je flesje klaar is.

BEVROREN MOEDERMELK MAG U NIET ONTDOOIEN...

IN EEN MAGNETRON
Als je de melk in de magnetron ontdooit, kan de melk te heet worden, waardoor voedingsstoffen verloren gaan en de melk kan bederven. Ook bestaat de kans dat de melk ongelijkmatig wordt verwarmd, waardoor gevaarlijke "hete plekken" ontstaan die de mond van uw baby kunnen verbranden.

IN KOKEND WATER
Het gebruik van kokend water om ingevroren moedermelk te ontdooien, heeft een vergelijkbaar effect als het gebruik van microgolven. De melk verliest nuttige antilichamen en er bestaat het risico dat er hete plekken ontstaan.

HOUD ER REKENING MEE:
Eenmaal ontdooid, kan moedermelk tot 24 uur in de koelkast bewaard worden. Als de melk op kamertemperatuur wordt bewaard, moet ze binnen twee uur worden gebruikt of worden weggegooid. Stanford Children's Health heeft andere richtlijnen voor het ontdooien en gebruiken van ingevroren moedermelk.
flessenwarmer safe and smart bottle warmer

← Volgende blog Vorige blog →