Wat moet je verwachten en voorbereiden als je je baby voor de eerste keer bij grootouders achterlaat?

Je baby voor de eerste keer bij de grootouders achterlaten kan gemakkelijker voelen dan het bij een oppas achter te laten. Je voelt je misschien meer op je gemak door de nauwe, intieme band die je hebt met de grootouders van je kind. Het kan ook zijn dat je vaker contact hebt dan met een babysitter, vooral als je gebruik maakt van een dagopvang waar meerdere baby's tegelijk worden opgevangen.

Hoewel grootouders meestal veteranen zijn in het opvoeden van kinderen, zijn er een paar eenvoudige tips die de overgang kunnen vergemakkelijken.
Neem je routine met hen door.
  • Laat een lijst achter met contactpersonen voor noodgevallen.
  • Maak een voedings- en dutjesschema.
  • Laat voldoende moedermelk, flesvoeding en/of snacks achter of neem ze mee. Als je flesvoeding geeft, raden we je aan een Baby Brezza Instant Warmer aan te schaffen, om de voorbereiding te vergemakkelijken.
  • Zorg voor een overvloed aan luiers, doekjes, zalfjes en Baby Brezza Finger Shields.
  • Stel vragen wanneer je thuiskomt om te zien hoe alles is verlopen.
WANNEER IS HET GOED OM EEN BABY TE LATEN SLAPEN?
Nu je je meer voorbereid voelt om voor de eerste keer je baby achter te laten, is de volgende vraag waarschijnlijk wanneer is het oké om de baby 's nachts achter te laten? Aangezien het slaappatroon van je baby enorm verandert in het eerste jaar van zijn leven, vergt het meer voorbereiding om je baby voor de eerste keer te laten slapen. Toch is het waardevol om tijd voor jezelf te nemen en alleen te zijn met je partner of vrienden. Het versterkt niet alleen je hechte band, maar het is ook een manier om je geest te vernieuwen en op te laden.

Je zal je waarschijnlijk verfrist voelen en klaar om weer in het ouderschap te duiken als je thuiskomt. Het is ook gezond voor de baby om relaties te ontwikkelen met andere volwassenen, vooral familieleden en goede vrienden. Dit leert je kind ook dat je terugkomt als je weggaat, wat van vitaal belang is als ze ouder worden. Je baby voor de eerste keer 's nachts alleen laten, is echter waarschijnlijk ingewikkeld.

Er is geen vaste leeftijd, maar de meeste ouders voelen zich pas na de eerste vier tot negen maanden op hun gemak als ze hun baby achterlaten. Daarvóór gebeurt er veel met je baby en leert hij zijn dagelijkse routine kennen. Je bent misschien nog bezig met het perfectioneren van borstvoeding of het werken aan de band tussen jou of je partner en de baby.

Sommige baby's worden 's nachts vaak wakker en het kan tijd kosten om een regelmatig slaapritme aan te leren. Dus totdat dit is bereikt, kan het moeilijker zijn om je baby 's nachts alleen te laten.

Als je echter te lang wacht, kunt je te maken krijgen met een hele reeks nieuwe problemen, waaronder verlatingsangst. Houd goed in de gaten hoe het slaapschema van je baby verandert. Je kan ook met je kinderarts praten voor tips over het vinden van de juiste nachtrust voor je baby.

WANNEER IS HET GOED OM EEN BABY EEN NACHTJE BIJ OPA EN OMA TE LATEN SLAPEN?
Voor veel ouders kan het gemakkelijker zijn om het eerste logeerpartijtje van je baby bij de grootouders te plannen. Maar wanneer is het goed om je baby een nachtje bij opa en oma te laten slapen? Dat hangt af van je baby en je schema. Als je te vroeg bij je baby weggaat, kan dat invloed hebben op de voeding, de hechting en het slaapschema.

De meeste ouders vinden het niet prettig om hun baby pas na de eerste vier maanden te verlaten, maar misschien zijn jij en je baby er pas klaar voor als ze negen maanden oud zijn. Je zult weten wanneer het goed is om je baby 's nachts bij de grootouders te laten.

WAT KAN MIJN BABY NOG MEER HELPEN OM GOED TE SLAPEN ALS IK HEM DE EERSTE KEER ALLEEN LAAT SLAPEN?

Het slaapschema van uw baby is ongelooflijk belangrijk voor zijn algemene gezondheid. Het kan moeilijk zijn om dat schema aan te houden, vooral als er veranderingen en onderbrekingen in het spel zijn. Het goede nieuws is dat er verschillende hulpmiddelen en babyproducten beschikbaar zijn om uw baby te helpen zijn normale routine aan te houden.

Innovatieve slimme slaapgadgets kunnen je baby comfortabel houden en andere verzorgers helpen hem in slaap te sussen als je weg bent. 

Als je je baby voor de eerste keer alleen laat, brengt dat verschillende emoties met zich mee, vooral als je je baby 's nachts alleen laat. Je schuldig of verdrietig voelen is normaal, maar je baby achterlaten is een noodzakelijk en gezond onderdeel van hun ontwikkeling. Weten wat je kan verwachten en hoe je je kan voorbereiden kan de overgang vergemakkelijken. Daarnaast kan het vinden van de juiste hulpmiddelen en producten het proces nog minder stressvol maken. Voor je het weet, is je baby eraan gewend om bij je weg te zijn. Je zult kunnen doen wat je moet doen en gezonde volwassen relaties onderhouden. En je baby zal zich prima voelen, en je zult genieten van de opwinding en het geluk op zijn gezicht als je weer bij hem bent!
instant warmer

← Volgende blog Vorige blog →