Hoe kan ik bevroren moedermelk veilig ontdooien? – Baby Brezza NL
Deze maand 50 euro bundelkorting op de Formula Pro Advanced + Bottle Washer Pro!

Hoe kan ik bevroren moedermelk veilig ontdooien?

Je hebt je moedermelk in de vriezer bewaard en bent nu klaar om het vloeibare goud te gebruiken dat achter in de la verstopt zat. Wil je moedermelk ontdooien, dan is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Onjuist ontdooien kan de voedingswaarde van je melk negatief beïnvloeden. Wat zijn de beste en veiligste manieren om bevroren moedermelk te ontdooien en welke methoden moet je vermijden?

Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Moedermelk ontdooien op verschillende manieren:

IN DE KOELKAST

Het duurt ongeveer 12 uur om moedermelk in de koelkast te ontdooien. Heb je 's ochtends melk nodig? Verplaats het dan 's avonds van de vriezer naar je koelkast en laat het een nacht ontdooien.

ONDER LAUW STROMEND WATER

Houd een zak of fles bevroren moedermelk onder lauw stromend water. Begin met een lagere temperatuur en verhoog geleidelijk de warmte tot maximaal 37 graden Celsius.

IN EEN KOM LAUW WATER

Plaats je zak of flesje met bevroren moedermelk in een kom met lauw — niet te heet — water.

MET DE JUISTE FLESSENWARMER

Flessenwarmers kunnen moedermelk ontdooien, maar traditionele flessenwarmers gebruiken alleen stoomwarmte, die te heet is en de belangrijke eiwitten in moedermelk vernietigen. Zoek naar een flessenwarmer die de voedingsstoffen van de melk behoudt. Een uitstekende optie is de Baby Brezza Safe + Smart Baby Bottle Warmer. Dit is de enige flessenwarmer met twee instellingen - één voor moedermelk en één andere voor flesvoeding - om ervoor te zorgen dat beide veilig op de juiste temperatuur worden verwarmd.

Voor moedermelk gebruik je de Steady Warm-instelling: een warmwaterbad (in plaats van stoom) om moedermelk veilig te ontdooien. In het verwarmingsmandje passen de meeste melkbewaarzakjes en flesjes. Ook hoef je je geen zorgen te maken over oververhitting dankzij de automatische uitschakeling.

Voor flesvoeding gebruik je de Quick Warm-instelling: stoomwarmte om flesvoeding en babyvoeding snel en veilig op te warmen.

Nog beter: het is de enige connected flessenwarmer, dus je kunt hem bedienen vanaf je telefoon met Bluetooth via de GRATIS Baby Brezza-app. dan ontvang je een melding wanneer je fles klaar is.

Ontdooi moedermelk nooit op de volgende manieren:

IN EEN MAGNETRON

Het ontdooien van melk in de magnetron kan ervoor zorgen dat de melk te heet wordt, wat voedingsstoffen kan vernietigen en de melk kan bederven. Er is ook een kans dat de melk ongelijkmatig opwarmt, waardoor gevaarlijke "hot spots" ontstaan die de mond van je baby kunnen verbranden.

IN KOKEND WATER

Het gebruik van kokend water om bevroren moedermelk te ontdooien heeft een vergelijkbaar effect als magnetrongebruik. De melk zal gunstige voedingsstoffen verliezen en er is een risico op het ontstaan van warmteplekken.

Borstvoeding

← Volgende blog Vorige blog →