Schoonmaak en onderhoud Formula Pro Advanced – Baby Brezza NL

Schoonmaak en onderhoud Formula Pro Advanced

De gezondheid van je baby is het aller belangrijkste. Daarom is het belangrijk om regelmatig de Formula Pro Advanced schoon te maken en goed te onderhouden. Bekijk hier alle schoonmaak en onderhoud instructies.

Dagelijks onderhoud Formula Pro Advanced

 1.  Verwijder de trechter en de deksel van de trechter door deze naar buiten en naar beneden te trekken. LET OP: Voor de dagelijkse reiniging hoeft je de poedercontainer of de poedercontainer onderdelen niet te verwijderen.
 2. Was de trechter en de deksel van de trechter met afwasmiddel en spoel goed af. Laat volledig drogen voordat je het weer in elkaar zet.
 3. Veeg het poederafgifte-gaatje aan de onderkant van de poedercontainer schoon en verwijder eventueel achtergebleven poeder of melk op de machine met een droge papieren handdoek of een zachte, droge schone doek.
 4. Vervang dagelijks het water in het waterreservoir om het vers te houden. Om deze dagelijkse reiniging gemakkelijker te maken, kun je een extra trechter- en trechterafdekking aanschaffen. 

Bespaar tijd met de extra trechter van Baby Brezza

Maandelijkse schoonmaak Baby Brezza Formula Pro Advanced

Volg deze eenvoudige stappen om kalkaanslag in de boiler van je Formula Pro Advanced te voorkomen:

 1. ‏‏Verwijder het waterreservoir, maak het leeg en vul het met 600 ml natuurazijn en 600 ml steriel of voorgekookt gekoeld water.
 2. ‏‏Plaats het waterreservoir op de basis van de machine en plaats een kopje groter dan 300 ml onder de trechter.
 3. Selecteer "300ml" met de "ml"-knop en druk vervolgens op "alleen water" om te doseren.
 4. Leeg het kopje, plaats het terug onder de trechter en druk nogmaals op de knop "alleen water" om nog eens 300 ml te schenken.
 5. Haal nu de stekker uit het stopcontact, verwijder het waterreservoir en maak het leeg. Laat de machine 4 uur staan.‏‏
 6. Was, spoel en vul het waterreservoir tot de maximale lijn met steriel of voorgekookt gekoeld water, en plaats het dan terug op de basis.
 7. Sluit de machine aan, plaats een kopje om 300 ml water op te vangen en gebruik de knop "alleen water" om een ​​cyclus van 300 ml uit te voeren. Gooi het water uit de beker weg en herhaal deze stap om de hele tank met water door de machine te laten lopen. Wanneer de indicator "Laag water" gaat branden, ben je klaar met spoelen.
 8. Vul de watertank opnieuw met steriel of voorgekookt gekoeld water en keer terug naar normaal gebruik.

 

Instructies voor lange termijn opslag

‎Als je de Formula Pro voor later gebruik wilt bewaren of een tijdje niet zult gebruiken, volg dan de onderstaande instructies.

 1. Verwijder de onderdelen van de poedercontainer, de trechter, het deksel van de trechter, de lekbak en het waterreservoir van de basis.
 2. ‏‏Veeg de basis af met een schone, vochtige doek en verwijder alle melkresten. Droog de basis goed af.
 3. Leeg de poedercontainer, was alle onderdelen van de poedercontainer, droog grondig aan de lucht, zet hem weer in elkaar en plaats hem weer op de basis.
 4. ‏‏Volg alleen hier de maandelijkse ontkalkingsinstructies.
 5. ‏‏Plaats nu een kopje om 300 ml water op te vangen onder de trechter en houd vervolgens de knop "alleen water" 5 seconden ingedrukt. Er wordt continu water afgegeven totdat de machine helemaal leeg is en stopt vervolgens automatisch.
 6. ‏‏Haal de stekker van de machine uit het stopcontact, verwijder de trechter, de deksel van de trechter en het waterreservoir, droog ze grondig aan de lucht en installeer ze opnieuw.‏‏‎
 7. ‏‏De machine is nu klaar voor opslag. Verpak de machine in zijn doos of stop hem in een zak om hem stofvrij te houden.

 

Flesvoeding

← Volgende blog Vorige blog →